breddeholder Randi Lium, Tekstilforum, Trondheim ENGLISH
Ph.: (47) 73 94 14 66 or (47) 995 06 337
Email: Randi.lium@mist.museum.no

STUDIO: Bergsbakken 14, 7052 Trondheim, Norway
   
         
         
         
 
om randi lium Om  
Arbeider  
Miniatyrer  
Tekster  
CV  
Presseoppslag  
Arkiv  
     
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

OM RANDI LIUM
Randi Nygaard Lium (f.1. mai 1954) har kunstnerisk utdanning fra Det Jyske Kunstakademi i Århus der hun var student i perioden 1977-1983. Hun debuterte på Kunstnernes Påskeutstilling i Århus samme år som hun fullførte sin kunstneriske utdanning, og har siden hatt en aktiv utstillingsvirksomhet i inn- og utland. Blant annet hadde hun separatutstilling i Kunstindustrimuseet i København i 2006 med tittelen Identitet. Vev i papir.

Randi Nygaard Lium er også kunsthistoriker med førstekompetanse (tilsvarende doktorgrad) på moderne nordisk tekstilkunst. Hun har skrevet flere bøker om emnet, blant annet Ny norsk billedvev – et gjennombrudd i 1992. Hun har forelest i emnet ved en rekke universitet og museer, bl.a. i Nasjonalmuseet i Stockholm, Kunstindustrimuseet i København, Kunsthallen Brandts Klædefabrik i Odense, Århus Universitet og Kunstakademiet i Trondheim. Hun har vært kurator ved internasjonale utstillinger: Den Internasjonale Tekstiltriennalen i Tournai i Belgia i 1997 og i kuratorgruppen til Den Nordiske Tekstiltriennalen i 1994-94. Hun flere hatt juryoppdrag: Kunstnernes Påskeutstilling i Århus, Årsutstillingen Norsk kunsthåndverk, Nordnorsken og Trøndelagsutstillingen.

Randi Nygaard Lium fabulerer over ulike tema som for eksempel kvinnelig identitet og identitet knyttet til storbyen, reiser og til fjellbygda. Randi Nygaard Lium er både praktisk og teoretisk skolert. Hun er utøvende kunstner samtidig som hun har sitt daglige virke innenfor offentlig kunst- og kulturformidling, tidligere som førstekonservator ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og direktør ved Trondheim Kunstmuseum, nå som førstekonservator ved Museene i Sør-Trøndelag (MiST).

Les engelske tekster i boka om Randi Lium

 

STATEMENT
Helt siden jeg var 7-8 år har jeg vært «forelsket» i håndarbeid. I veven finner jeg en mulighet til å uttrykke meg. Veven danner rammen om sine egne bilder. I materiale, håndverk, form og teknikk finner jeg et bilde for min tilhørighet og min identitet. De siste årene har jeg fordypet meg i temaet «vev i papir». Her er jeg opptatt av tema «gjenbruk» (trash art) i samtidskunsten og benytter her gjenbruksmaterialer fra kulørte ukeblad, godteripapir m.m. Jeg produserer også håndlaget papir selv.

Jeg utfører også store utsmykninger til offentlige bygg og arbeider kontinuerlig mot utstillinger, kollektive utstillinger og separatutstillinger.

   

                                                                                                                                    Randi N. Lium